12.05.2023 TARİHLİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL (4/B) ALIM İLANI SONUÇLARI

Üniversitemiz bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-2 inci maddesi uyarınca 12.05.2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmi Gazete’de Sözleşmeli Personel Alım İlanı yayımlanmıştır.

Bu kapsamda yapılan başvurular değerlendirilmiş olup, asil ve yedek listede yer alan adaylar ile başvurusu geçersiz sayılan adaylara ilişkin sonuçlar aşağıda sunulmuştur.

Açıklamalar;

1-    4/B Sözleşmeli Personel (Büro Personeli, Destek Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Tekniker) KPSS Puanı İle Asil ve Yedek Listeye Giremeyen Adaylara İlişkin Açıklama;

1.1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 42 nci, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 56 ncı, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 3 üncü maddesi ve 2017/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamı dışında, özel ticari firmalar tarafından verilen sertifikalar sınav komisyonunca değerlendirilmemiştir.

1.2- KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre yerleşmeye hak kazanan ve yedek olarak belirlenen adaylar ile sıralamaya girip ilanda belirtilen özel şartları karşılamadığından sıralamaya giremeyen adaylar yayımlanmış olup bunların dışında kalan adaylar listeye alınmamıştır.

1.3- Yerleşmeye hak kazanan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun ilgili hükümleri gereği arşiv araştırması yapılacak olup, adaylar arşiv araştırması sonucuna göre asil adaydan başlamak üzere çağırılacaktır.

1.4- Asil listede yer alarak yerleşmeye hak kazanan adayların, atama işlemlerine esas olmak üzere https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2023/05/20230512-4-18.pdf  ilanımızda yer alan “İstenen Belgeler” ile birlikte 19 Haziran 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

2- 4/B Sözleşmeli Personel (Uçak Bakım ve Kontrol Makinisti, Programcı ve Çözümleyici-Sistem Programcısı) Alımına İlişkin Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adaylara İlişkin Açıklama;

2.1-Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan 4/B Sözleşmeli personel alımına ilişkin; sınava girmeye hak kazanan adaylara 16 Haziran 2023 Cuma günü saat 14:00’da Üniversitemiz Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda Sözlü Sınav gerçekleştirilecektir.

2.2-Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’ da yer alan ek 2’inci maddenin (c) fıkrasına göre yapılan sözlü sınavda en yüksek puan alan adaylar başarılı sayılacak olup puan sıralamasına göre belirtilen pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. Adaylar ilan metninde yazan ve mesleki yeterliliğin gerektirdiği tüm alanlarla ilgili konulardan sorumludur.

2.3-Adayların belirtilen tarihte Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı ofisinde saat 13.30’da hazır bulunmaları gerekmektedir.

2.4-Yerleştirme sonuçları sınav bitim tarihi itibarıyla 15 gün içerisinde Üniversitemiz internet sitesinde (www.sivas.edu.tr) adresinde açıklanacaktır. Sonuçların açıklanması tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2.5- Nihai değerlendirme sonucu belirlenecek asil aday, arşiv araştırmasının olumlu gelmesi neticesinde göreve başlayacaktır.

Gerekli Bilgiler ve Sözlü Sınav Hakkında Detaylı Bilgi İçin

Tel: 0346 217 01 10 e-Posta: personel@sivas.edu.tr